Spenótos lasagne
Ez volt életem első ismerkedése a spenóttal, és a mai napig ugyanúgy imádom. :)
Az alaprecept ugyanaz, mint a Lasagne receptemnél, csak a besamel mártésnél térek el:
egy csomag spenótot kiolvasztok előre. A vajat az edényben megmelegítem, majd hozzá adok 2-3 fej finomra zúzott fokhagymát és egy kis sót. Épp csak illatozzon, és már adom is hozzá a lisztet. Elkeverem, mjad egy kis tejet is adok, de jóval kevesebbet, mint ami alapból menne hozzá, mert a spenót nedves lesz. A tej után pedig azonnal hozzáadom a spenótot is. Ha túl sűrű, még mehet hozzá tej, de általában nincs hozzá szükség.
A husis rész, a tészták előfőzése, a rétegzés, a sütés abszolúte azonos az előzőekben leírt recepttel. Az eredmény viszont szerintem mennyei. ;)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése