Aszalt paradicsomos, baconos gnocchi
Ez olyan Juci-made recept, megálmodtam, bevásároltam, megfőztem. :)
2 ek olajon világos barnára pirítottam 1 fej vöröshagymát és 20 deka csíkokra szeletelt bacont. Hozzáadtam egy fél doboz (kb egy kis marék) olajban eltett fűszeres aszalt paradicsomot (Aldiből), kb 0,5 dl száraz pezsgőt (jó lesz fehér vagy rozé borral is) picit átkevertem, majd felöntöttem 2 dl főzőtejszínnel, majd kb még 0,5-1 dl tejet is adtam hozzá, hogy leves legyen, mert a gnocchi jócskán fog felszívni még.
A bolti (Aldi) gnocchit kifőztem sós vízben (ahogy feljön, azonnal kész is), átlapátoltam a tejszínes mártásba, összekvertem és kicsit átforraltam.
Tányérra szedtem és reszelt sajttal tálaltam.
Gyors, egyszerű, különleges és szerintem nagyon finom. :)
2 ek olajon világos barnára pirítottam 1 fej vöröshagymát és 20 deka csíkokra szeletelt bacont. Hozzáadtam egy fél doboz (kb egy kis marék) olajban eltett fűszeres aszalt paradicsomot (Aldiből), kb 0,5 dl száraz pezsgőt (jó lesz fehér vagy rozé borral is) picit átkevertem, majd felöntöttem 2 dl főzőtejszínnel, majd kb még 0,5-1 dl tejet is adtam hozzá, hogy leves legyen, mert a gnocchi jócskán fog felszívni még.
A bolti (Aldi) gnocchit kifőztem sós vízben (ahogy feljön, azonnal kész is), átlapátoltam a tejszínes mártásba, összekvertem és kicsit átforraltam.
Tányérra szedtem és reszelt sajttal tálaltam.
Gyors, egyszerű, különleges és szerintem nagyon finom. :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése