Brownie

Kapcsolatunk hajnalán történt még, hogy az én csokiimádó párom süteményre vágyott, de a kérdésra, hogy "mit szeretne?" csak annyit mondott, hogy csokisat.
Hát én előszedtem Rákóczi Feri szakácskönyvét, és megsütöttem belőle a browniet. Hozzá házi vanília fagyit.
És Gombóc Artúr rájött, hogy még ő sem képes két szeletet megenni ebből. :)

Komolyan, ha szereted a csokit, ha tényleg nagyon szereted, akkor a borwnie a te süteményed. Bár őszintén megvallva ritkán csinálom (ki se mertem számolni a kalória és ch tartalmát, de valahol az egekben lehet), de akkor az igazi ünnep.


Bakos Juci (@bakosjuci) által megosztott bejegyzés,


Hozzávalók:
20 dkg vaj
30 dkg cukor
4 felvert tojás
10 dkg liszt
20 dkg étcsokoládé ( 70%os kakaótartalmú csokoládé)

Elkészítés:A csokoládét a vajjak gőzfürdőben összeolvasztjuk. A tojásokat összekeverjük a cukorral, hozzászitáljuk a lisztet, majd a csokoládés-vajas masszát is hozzáöntjük, elkeverjük.
A tésztát sütőpapírral kibélelt kisebb tepsibe töltjük.

170 fokon kb 30 percit sütjük. Itt nem kell működni a tűpróbának (!), akkor van kész, ha a tetején egy papírvékony réteg képződik, ami törik majd.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések