Rizslisztes piskótatorta

Ez egy szép elmaradásom... még tavaly készült a süti, ráadásul megírtam a bejegyzést is, aztán bent ragadt a piszkozatok között. Viszont különleges, mivel rizslisztes, szóval akkor most pótlom a megosztást. Íme az eredeti poszt:

A kamra feltúrásakor bukkantam egy csomag rizslisztre, amit még pár hónapja vettem, hogy sütit süssek belőle, és most, hogy őszibarackszezon van, épp itt volt az ideje, hogy előkerüljön.


 Hozzávalók:
4 tojás
16 dkg cukor
18 dkg rizsliszt
6 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
csipet só
2 ek margarin
6 ek édes pezsgő
őszibarack

Elkészítés:
Igazából nagyon egyszerű. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájával kikeverjük a cukorral, pezsgővel és a margarinnal (én ezt 300 Wra be szoktam dobni a mikróba egy percre, hogy puha legyen, de még azért ne folyjon). Utána hozzáadjuk a liszteket, a sütőport és a sót, majd kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és beleforgatjuk.
Ami most nálam a különlegesség volt, az a forma: egy szilikonos napraforgót használtam. És mondja bárki, hogy nem ragad bele, nekem egészen negatív tapasztalataim vannak ezekkel az eszközökkel, szóval biztos ami biztos alapon egy jó adag olajjal átkentem, majd így öntöttem bele a masszát. De persze bármilyen kerek tortaforma ugyanúgy megfelel.
A barackokat megpucoltam, kimagoztam, a sérült részeket kivágtam és gerezdekre szeltem, majd a tészta tetejére rendeztem. (Kevés lett :) )
A sütőt 180 fokra előmelegítettem, betettem a süteményt (egyszerűbb a szilikonformát egy tepsire rakni, és úgy be a sütőbe), és tűpróbáig sütöm. (ez kb 30 perc ennyi tésztánál, de nagyban függ a sütőtől is)




És azt hiszem, hogy én lepődtem meg a legjobban, hogy milyen csodaszép lett a torta, ami kijött a formából. Igazából minden díszítés, akár porcukor, akár tejszínhab... csak elrontaná.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések