Paradicsomos babos húsgombócok
Őszinte leszek, négy év alatt készült el ez a bejegyzés, de még mindig nagyon finom étel, lehet, hogy megérte várni rá. ;)
Jelenleg még kicsit nomád az élet itthon, így a fotó sem olyan beszédes most, de azért szerintem látszik, hogy mi is készült. ;)
Apró gombócokat formázunk belőle.
A krumplit megpucoljuk, felszeljük (ha kell), és sós vízben feltesszük főni.
Egy fej vöröshagymát apróra szelünk, némi olajon, ha van otthon, akkor 2 szardellafilével együtt megpirítjuk, majd felöntjük 1/2 liter sűrű paradicsomlével. Némi olaszos fűszerkeverék, só, csilipaprika menjen ebbe is.
Ebbe kerülnek óvatosan a húsgombócok, és kb. 20 percig kis lángon fűzzük őket. Egy doboz konzervbabot kibontunk, átmosunk, és ezt is hozzáadjuk, további 10-15 percig főzzük. Amíg az ízek összeérnek, a gombócok átfőnek és a bab megpuhul. A paradicsomlé nekem szinte szaft-sűrűségűre változott a végére, és nagyon finom volt.
A sima főtt krumplival tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése