Csokoládé mousse

Párom nagy szerelme a csokoládé mousse, ahányszor megyünk vásárolni a Lidlbe, mindig nagy boci szemekkel nézi a hűtőspult kínálatát.
Megígértem csinálok neki, így született az én csokimoussom a mindmegette jóvoltából.



Hozzávalók:
17 dkg étcsokoládé
2 ek vaj
2 dl tejszín
2 tojás
4 ek cukor

A csokoládét pár ek tejszínben gőz fölött megolvasztjuk. Szobahőmérsékletűre hűtjük.
Addig a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd egy nagy tálba tesszük. A tejszínhabot szintén felverjük és hozzáöntjük a tojásfehérjéhez.



A tojások sárgáját - én finnyás vagyok, ki szoktam szúrni őket és csak a sárga krémet folyatom ki, a külső hártyát eldobom - kikeverjük a kihűtött csokoládéval, majd az egészet óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjés-tejszínhabba. Előre hűtött üvegpoharakba tesszük, majd a hűtőben legalább pár órát hűtjük.
Friss gyümölccsel tálaljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések