Csokis-banános sütemény túróráccsal
Az eredeti recepttel a Pinteresten találkoztam Hamis rácsos sütemény csokoládékrémmel és banánnal néven Viki78 tollából. Nagyon megtetszett, picit módosítottam rajta, majd megsütöttem. Első sütés után kiderült, hogy ez bekerül a repertoárba, de mindenképp fogok módosítani még az arányokon, mert olyan magas sütit kaptam, amivel még a zember se bír el. ;o)
Az első sütés így nézett ki:
Íme az én változatomban módosított recept:
Hozzávalók:
Tészta:
3 tojás
1 bögre cukor
0,5 bögre langyos víz
0,5 bögre étolaj
2 bögre liszt
1 csomag sütőpor
2 ek kakaópor
A túrórács:
0,5 kg krémtúró
5 ek cukor
1 csomag vaníliáscukor
1 csomag vaníliapuding
1 db tojás
A krém:
1 liter tej
12 ek cukor
3 csomag csokoládés pudingpor
1 csomag vaníliáscukor
300 gramm vaj
3 ek kukoricakeményítő
4 db banán
Az eredmény pedig ilyen lett (tudom, csúnya a háttér, meg minden, de alig tudtam lefotóni, akkor sikere volt):
A tésztához kikeverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet, az olajat és lassan adagolva a porokat is: a sütőporos lisztet és a kakaóport is.
Két részre osztjuk. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tészta egyik felét beleöntjük. 180 fokon tűpróbáig sütjük, majd félretesszük hűlni.
Eközben a túrókrémhez az alapanyagokat krémesre keverjük. A tészta másik felét is sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd a túrót habzsákba töltjük és berácsozzuk vele. Mehet bőven és sűrűn, elég lesz. ;o) Ugyanúgy tűpróbáig sütjük majd félretesszük hűlni.
Amíg sül, elkészíítjük a krémet: a tejbe belekanalazunk 6 ek cukrot, felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingporokat és a kukoricakeményítőt, majd sűrűre fűzzük, majd kevergetve kihűtjük. Amikor szobahőmérsékletű lesz, hozzáadjuk a vajat és a maradék 4 ek cukrot.
A "sima" tésztalapra kenjük a krém 1/3-át, ráfektetjük a félbevágott banánokat, majd a krém maradékát is rákenjük és befedjük a rácsos tésztával.
Mennyei sütemény lesz, és sokáig el is áll. (feltéve, ha nem fogy el... ;o) )
Az első sütés így nézett ki:
Íme az én változatomban módosított recept:
Hozzávalók:
Tészta:
3 tojás
1 bögre cukor
0,5 bögre langyos víz
0,5 bögre étolaj
2 bögre liszt
1 csomag sütőpor
2 ek kakaópor
A túrórács:
0,5 kg krémtúró
5 ek cukor
1 csomag vaníliáscukor
1 csomag vaníliapuding
1 db tojás
A krém:
1 liter tej
12 ek cukor
3 csomag csokoládés pudingpor
1 csomag vaníliáscukor
300 gramm vaj
3 ek kukoricakeményítő
4 db banán
Az eredmény pedig ilyen lett (tudom, csúnya a háttér, meg minden, de alig tudtam lefotóni, akkor sikere volt):
A tésztához kikeverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet, az olajat és lassan adagolva a porokat is: a sütőporos lisztet és a kakaóport is.
Két részre osztjuk. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tészta egyik felét beleöntjük. 180 fokon tűpróbáig sütjük, majd félretesszük hűlni.
Eközben a túrókrémhez az alapanyagokat krémesre keverjük. A tészta másik felét is sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd a túrót habzsákba töltjük és berácsozzuk vele. Mehet bőven és sűrűn, elég lesz. ;o) Ugyanúgy tűpróbáig sütjük majd félretesszük hűlni.
Amíg sül, elkészíítjük a krémet: a tejbe belekanalazunk 6 ek cukrot, felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingporokat és a kukoricakeményítőt, majd sűrűre fűzzük, majd kevergetve kihűtjük. Amikor szobahőmérsékletű lesz, hozzáadjuk a vajat és a maradék 4 ek cukrot.
A "sima" tésztalapra kenjük a krém 1/3-át, ráfektetjük a félbevágott banánokat, majd a krém maradékát is rákenjük és befedjük a rácsos tésztával.
Mennyei sütemény lesz, és sokáig el is áll. (feltéve, ha nem fogy el... ;o) )
Megjegyzések
Megjegyzés küldése