Borsós fasírozott
Soha nem jártam még Angliában, de valahogy így képzelek el egy "angol" fasírozottat. Lehet semmi alapja nincs, de amikor ezt csinálom, mindig eszembe jut, hogy ez már olyan angolos. ;)
Friss kuszkusszal vagy párolt zöldségekkel (répa, karfiol, brokkoli) tálaljuk.
Fél kiló darát sertéshúst, egy tojást, sót, borsot, egy kis pirospaprikát, 2-3 ek zsemlemorzsát (amit előtte kis vízzel elkeverünk, hogy pépes legyen), 1 tk sülthús fűszerkeveréket és 200 gramm mirelit zöldborsót kézzel homogém masszává gyúrunk össze.
Őzgerincformát kiolajozunk (esetleg baconcsíkokkal kibéleljük), majd a húsos-borsós masszát egyenletesen beletöltjük (ha baconöztük, akkor most a baconok végeit vissza kell hajtani a húsra). 180 fokon addig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz. Mivel a zsír kiolvas a húsból, a fasírtunk kisebb lesz, mint az őzgerinc, viszont jócskán fog lenni körülötte zsír. Ez utóbbit le szoktam önteni egy kis pohárkába (következő főzésnél pont tökéletes lesz a hagyma alá), a húst pedig egy tányérra szoktam fordítani.
Őzgerincformát kiolajozunk (esetleg baconcsíkokkal kibéleljük), majd a húsos-borsós masszát egyenletesen beletöltjük (ha baconöztük, akkor most a baconok végeit vissza kell hajtani a húsra). 180 fokon addig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz. Mivel a zsír kiolvas a húsból, a fasírtunk kisebb lesz, mint az őzgerinc, viszont jócskán fog lenni körülötte zsír. Ez utóbbit le szoktam önteni egy kis pohárkába (következő főzésnél pont tökéletes lesz a hagyma alá), a húst pedig egy tányérra szoktam fordítani.
Friss kuszkusszal vagy párolt zöldségekkel (répa, karfiol, brokkoli) tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése