Répachips
A 2015-ös ősz nagy slágere volt a répa/sütőtök chips. Én is beálltam a sorba - 160 grammos diéta mellett igazán vonzó nasilehetőségnek tűnt - és kipróbáltam a saját számíze szerint. :)
Jelentem, macerás, de finom!
Vastagabb sárgarépán megpucolunk, majd egyenletesen vékony szeletekre vágjuk. Átlósan szoktam, úgy nagyobbak lesznek.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sűrűn egymás mellé rakom. Átfedés nem annyira jó, mert akkor nem szárad ki, de egyébként pedig igen összemennek, szóval érintkezni érintkezhetnek. A sütőt bemelegítem légkeveréssel közben.
A répákat erősen megsózom, aztán szórtam még rá curryt vagy épp chilit is, majd olívaolajjal meglocsoltam, és bedugtam a sütőbe.
Figyelni kell rá, hogy ne égjen meg, de finoman ropogós legyen. Általában nem egyszerre készül el, a kisebbeket előbb ki kell venni, a nagyobbakat néha még át is kell forgatni. De megéri a molyolást, mert nagyon finom!
Tipp: akkor szoktam készíteni, ha egyébként is sütök valamit. Először elkészítem azt a valamit, majd amíg az sül, előkészítem a répát, és a már meleg sütőbe tolom be.
Jelentem, macerás, de finom!
Vastagabb sárgarépán megpucolunk, majd egyenletesen vékony szeletekre vágjuk. Átlósan szoktam, úgy nagyobbak lesznek.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sűrűn egymás mellé rakom. Átfedés nem annyira jó, mert akkor nem szárad ki, de egyébként pedig igen összemennek, szóval érintkezni érintkezhetnek. A sütőt bemelegítem légkeveréssel közben.
A répákat erősen megsózom, aztán szórtam még rá curryt vagy épp chilit is, majd olívaolajjal meglocsoltam, és bedugtam a sütőbe.
Figyelni kell rá, hogy ne égjen meg, de finoman ropogós legyen. Általában nem egyszerre készül el, a kisebbeket előbb ki kell venni, a nagyobbakat néha még át is kell forgatni. De megéri a molyolást, mert nagyon finom!
Tipp: akkor szoktam készíteni, ha egyébként is sütök valamit. Először elkészítem azt a valamit, majd amíg az sül, előkészítem a répát, és a már meleg sütőbe tolom be.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése