Lecsós szelet

Ez még tavalyi alkotás, csak mostanra jutottam el odáig, hogy feldolgozzam. Megesik az ilyen, és lassan újra aktuális lesz. (o;
Tavaly olyan paradicsomtövet sikerült vennünk, ami kvázi egyszerre érett le. Finomak voltak, de nem olyan szépek, hogy csak úgy magukban asztalra kerülhetek volna. Így lett belőlük lecsós szelet.


400 g szeletelt karajt kifiléztem (én még ezen is tudok mit levagdosni), ztam, borsoztam, majd picit állni hagytam. Utána lisztbe forgatva félujjnyi olajban aranybarnára sütöttem mindkét oldalát. Tányérra szedtem és lefedve félreraktam.
A visszamaradt olajban (nem maradt sok, mert teflonos edényben alapból keveset használok) egy fej hagymát megpirítottam, majd hozzáadtam az előzetesen forró vízzel leöntött, és lehéjazott paradicsomokat is, cikkekre vágva. Aztán ment hozzá a paprika is karikára vágva. Némi víz, , bors, kakukkfű, és fedő alatt addig rotyogtatva, amíg kellemesen át nem fő a paprika is.
A végén a húsokat visszatettem bele, picit átmelegítettem, és főtt rizzsel tálaltam.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések