Hagymás kenyér aszalt paradicsommal
Süthetnékem volt megint, leginkább persze azért, mert nem nagyon volt már itthon sok ehető dolog. Így született ez a kenyér.
Recept a klasszikus, (lassan ideje lenne merőben újat is kipróbálni), itt most az élesztőt vízben futtattam, a liszthez adtam egy ek sikért, belevágtam egy ek aszalt paradicsomot, és hozzáadtam 4 teáskanál olajat is a paradicsomról.
Két fej vöröshagymát felszeltem és a az aszalt paradicsom olajában (3-4 teáskanálnyiban) és kb 1 dl vízben aranybarnára pároltam, majd ezt is a lisztes keverékhez adtam.
Jól kidagasztottam, 20 percig pihentettem, újra átgyúrtam és még kelesztettem, amíg a sütő fel nem melegedett.
220 fokon 20 percig, majd 180-on még 40-ig sütöttem.
Különös módon ez most nagyon puha kenyér lett. Sülés után a héja kemény volt, ahogy kell, de mire kihűlt, már megpuhult, a bele pedig selymesen lány és foszlós lett (nagyon szép egyenletes buborékokkal). Nem tudok másra gondolni, mint az olaj mennyisége miatt lehetett így.
Recept a klasszikus, (lassan ideje lenne merőben újat is kipróbálni), itt most az élesztőt vízben futtattam, a liszthez adtam egy ek sikért, belevágtam egy ek aszalt paradicsomot, és hozzáadtam 4 teáskanál olajat is a paradicsomról.
Két fej vöröshagymát felszeltem és a az aszalt paradicsom olajában (3-4 teáskanálnyiban) és kb 1 dl vízben aranybarnára pároltam, majd ezt is a lisztes keverékhez adtam.
Jól kidagasztottam, 20 percig pihentettem, újra átgyúrtam és még kelesztettem, amíg a sütő fel nem melegedett.
220 fokon 20 percig, majd 180-on még 40-ig sütöttem.
Különös módon ez most nagyon puha kenyér lett. Sülés után a héja kemény volt, ahogy kell, de mire kihűlt, már megpuhult, a bele pedig selymesen lány és foszlós lett (nagyon szép egyenletes buborékokkal). Nem tudok másra gondolni, mint az olaj mennyisége miatt lehetett így.
a puha, selymes belső |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése