Citromfagyi
Soha nem szerettem a citromfagyit, túl savanyú és jellegtelen volt nekem. Aztán Csokoládé Kreatívan bejegyzése meghozta a kedvem, hogy próbálkozzak egyszer otthon azért vele. (o;
A csokifagyi után maradt két tojásfehérjém, ezért olyan receptet szerettem volna, amihez ezt is elhasználom.
Egy citrom héját lereszeltem, vigyázva arra, hogy a fehér részt ne sértsem meg. A citromot kifiléztem, a hártyákat a kezemmel jól kifacsartam, a húsát pedig apró darabokra cincáltam az újaimmal. Ezt is a héjhoz adtam. Hozzákevertem 10 dkg cukrot és egy csipet sót. Picit állni hagytam a hűtőben.
Közben 2 tojásfehérjét kemény habbá vertem. Úgyszintén 2 dl habtejszínt is. Ehhez adtam hozzá a citromos-cukros keveréket, majd a tojásfehérje-habot is.
Az egészet a fagyikészítő gépbe kanalaztam, és 35 percig fagyasztottam, majd azonnal tálaltam is.
Az eredmény egy krémes, kellemesen savanyú, gyümölcsös ízű fagylalt lett. Azt hiszem, hogy a citromfagyi felkerült a kedvenceim listájára. (o;
Megjegyzések
Megjegyzés küldése