Eperlekvár
Klasszikus eperlekvárra mindig szükség van. Jó joghurtba, sütiben, magában, mindenhogyan. (o;
3 kg epret megmostam, kicsumáztam, majd a botmixer aprító részében kis adagokban enyhén összetörtem. Nem sokat turmixoltam, csak épp hogy apróbb legyen kicsit.
Idén a Haas Zselésítő befőzőszerét használtam, és meg kell mondanom, hogy még jobb, mint a Dr. Oetker dzsemfixe. No, ebből a porból került 2 zacskóval a gyümölcsbe, elkevertem, majd feltettem a tűzhelyre, és amíg fel nem forrt, kevergettem. Amikor elkezdett habzani, hozzáadtam 55 dkg cukrot, majd addig főztem, amíg tányérra cseppentve dermedni nem kezdett. Ez a zselésítőszernek köszönhetően 4-5 perc főzés volt csak.
Elmosogatott üvegekbe töltöttem, lefedtem, majd takarók közé tettem dunsztolódni. 2 napot töltött így, majd a már megszokott módon felcímkéztem. És most még a színe is tökéletes lett. (o;
Elmosogatott üvegekbe töltöttem, lefedtem, majd takarók közé tettem dunsztolódni. 2 napot töltött így, majd a már megszokott módon felcímkéztem. És most még a színe is tökéletes lett. (o;
Megjegyzések
Megjegyzés küldése