Mandulás étcsokoládé trüffel

A kókuszos fehércsokis bonbonok után a következő a mandulás étcsokis trüffelgolyók lettek a következők. (o:
200 ml tejszínt (most főzőtejszín volt itthon, ezzel is tökéletes, csak egy kicsit sűrűbb, szóval keményebb lesz), és 200 g étcsokit gőz fölött felolvasztottam. Amikor homogén lett, hozzálöttyintettem két kupaknyi mandulalikőrt is. Ez nagyon jól bevált: kellemesen mandulás lett, de az alkohol nem érződik benne.
Aztán kihűtöttem. (igen, még mindig az erkélyen.)
A hideg krémet átkevertem, majd kézzel diónyi golyókat készítettem, és darált mandulába forgattam. Mivel nekem nagyon meleg a kezem, ez egy kifejezettem élvezetes rész volt... gyakorlatilag ha két másodperc alatt nem sikerült gömbbé formáznom, akkor az egész a kezembe olvadt. XD

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések