Diós rózsák
A friss dió sajnos nem tartható el örökre, így fel kellett használnom gyorsan.
Így kitaláltam a diós rózsát. (o:
Sütöttem egy diós piskótát:
4 egész tojást kikevertem 16 dkg kristálycukorral. Hozzáadtam 2 ek tejfölt és 2 ek olajat. A diót megpirítottam, ledaráltam és lemértem. 16 dkg dió lett, szóval hozzáadtam még 10 dkg lisztet, és fél csomag sütőport. Ezt is jól összekevertem.
Sütőpapírral bélelt tepsiben elterítettem, tűpróbáig sütöttem, majd kihűtöttem.
Megpróbálkoztam a trüffel krém készítésével: 10 dkg tejszínt és 10 dkg étcsokoládét összemelegítettem vízgőz fölött, majd a hűtőben kihűtöttem.
A piskótalapból egy pohárral köröket szaggattam. A felét megkentem baracklekvárral, majd összeragasztottam párosával a korongokat.
A tetejükre pedig a kihűtött trüffel krémet tettem csigavonalban. Frissen is finom, de másnapra még jobb, ahogy összeérnek benne az ízek.
Így kitaláltam a diós rózsát. (o:
Sütöttem egy diós piskótát:
4 egész tojást kikevertem 16 dkg kristálycukorral. Hozzáadtam 2 ek tejfölt és 2 ek olajat. A diót megpirítottam, ledaráltam és lemértem. 16 dkg dió lett, szóval hozzáadtam még 10 dkg lisztet, és fél csomag sütőport. Ezt is jól összekevertem.
Sütőpapírral bélelt tepsiben elterítettem, tűpróbáig sütöttem, majd kihűtöttem.
Megpróbálkoztam a trüffel krém készítésével: 10 dkg tejszínt és 10 dkg étcsokoládét összemelegítettem vízgőz fölött, majd a hűtőben kihűtöttem.
A piskótalapból egy pohárral köröket szaggattam. A felét megkentem baracklekvárral, majd összeragasztottam párosával a korongokat.
A tetejükre pedig a kihűtött trüffel krémet tettem csigavonalban. Frissen is finom, de másnapra még jobb, ahogy összeérnek benne az ízek.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése