Kuszkuszos tonhalsaláta
Hétvégén általában kétszer szoktunk enni: reggel egy kiadós reggeli, majd délután hat felé egy estebéd.
Ez az "recept" is egy álmos szombat reggel született, de sikere volt páromnál is - pedig eddig mindig fújt a tonhalra - és az elkészítése az ötleteléssel együtt sem tartott tovább 10 percnél.
Egy üvegtálba löttyintek egy teáskanálnyi olívaolajat, majd rászóróm a kuszkuszt (most épp mediterrán ízesítésű volt otthon). Egy kannányi vizet felteszek a vízforralóban.
A paradicsomokat alul keresztben bevágtam, és hőálló tálba raktam.
A sós lében eltett tonhaltörzset kicsit lecsepegtetem. (a Lidl-ben nagyon jó minőségűt lehet kapni jó áron)
A felforrt vízből az előírt mennyiséget a kuszkuszra öntöm, elkeverem, majd lefedem.
A többi víz meg megy a paradicsomokra. Fél-egy perc után a paradicsomokról leöntöm a vizet, és lehúzom a héjukat. A bemetszéstől indulok a száruk helyéig, így nagyon könnyen megy. Aztán kivágom a szárukat, és felszelem.
A kuszkuszt fellazítom villával, hozzáadom a tonhalat és a paradicsomot, majd átkeverem az egészet.
És kész! (o:
Megjegyzések
Megjegyzés küldése