Bazsalikomos-sonkás kenyér
A házi kenyér receptjét kicsit megbolondítottam: friss bazsalikomot, és füstölt főtt sonkát adtam hozzá. (Anyukámtól kaptam füstölt szűzpecsenyét, csak szegényke kicsit kiszáradt a hűtőben... hát úgy kopogósra. Szóval mentsük meg alapon feltettem vízbe,megfőztem és felszeleteltem. Így került a kenyérbe.)
A recept egyszerű, ahogy azt egy kenyér recepttől várjuk:
0,5 kg lisztet, 1 lapos ek sót, borssal, bazsalikommal és a főtt sonkával jól összekeverünk.
2,5-3 dl meleg vízben elkeverünk 1 tk cukorrot, majd felfuttatjuk benne 1 cs. instant élesztőt. Végül hozzákeverünk 1-2 ek olajat.
A száraz és a nedves hozzávalókat összeöntjük és jól megdagasztjuk. Meleg helyen megkelesztjük, átdagasztjuk. Forró sütőbe tesszük (kis tálka vízzel együtt), aranybarnára sütjük.
A kenyeret persze nem addig kell sütni, mint én tettem, csak Párom elterelte a figyelmem, és pár perccel később jutottam a sütő közelébe, mint kellett volna. De az íze még pont jó lett.
A recept egyszerű, ahogy azt egy kenyér recepttől várjuk:
0,5 kg lisztet, 1 lapos ek sót, borssal, bazsalikommal és a főtt sonkával jól összekeverünk.
2,5-3 dl meleg vízben elkeverünk 1 tk cukorrot, majd felfuttatjuk benne 1 cs. instant élesztőt. Végül hozzákeverünk 1-2 ek olajat.
A száraz és a nedves hozzávalókat összeöntjük és jól megdagasztjuk. Meleg helyen megkelesztjük, átdagasztjuk. Forró sütőbe tesszük (kis tálka vízzel együtt), aranybarnára sütjük.
A kenyeret persze nem addig kell sütni, mint én tettem, csak Párom elterelte a figyelmem, és pár perccel később jutottam a sütő közelébe, mint kellett volna. De az íze még pont jó lett.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése