Epres reggeli: gyümölcslé és "müzliszelet"

Tegnap szedd maga eperföldön voltunk. Ezt mindenkinek csak ajánlani tudom, mert olcsó, élmény és még finomabb is az eper, mint amit a boltban tudunk megvenni.
A kocsiba 24 kg eper került, persze nem mind hozzánk jött haza, de bárhogy is nézzük, az tény, hogy szép mennyiséghez sikerült hazajuttatni. Természetesen eperlekvár (erről majd később fogok írni) készült belőle.

Nemrég szert tettem egy gyümölcscentrifugára (köszi anyu! (o; ), és akkor most adta magát, hogy reggelire nincs is jobb, mint a frissen préselt eperlé. Meg készült hozzá kivilé és, csak azért, mert abból még volt a hűtőben. (azt időben felmértem, hogy ha a kivit (zöld) összekeverem az eperrel (piros), abból egy nem túl szép (barna) folyadékot fogok kapni... szóval külön kancsóba kerültek.) (o;

A maradék rost se menjen kárba, így abból müzliszeletet készítettem:
a gyümölcspüréhez hozzáadtam egy kis mézet, kókuszreszeléket és egy jó adag zabpelyhet. Sütőpapírral kibéleltem tepsiben 180 fokon 50 percig sütöttem. És kész is a finom, rostban gazdag nasi. (o;

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések