Sonkás-medvehagymás puffancsok

Végre megérkezett az új sütőnk, és hat (6!) hónap után elérkezett az a pillanat, hogy újra süthetek! Ezt természetesen én azonnal ki is használtam. De persze felmerült a kérdés azonnal, hogy mit is csináljon az ember lánya a nagy izgalomban. Mégiscsak ez lesz most az Első...

Végül az intuíciós alapon való pogácsasütés győzött:

2-3 bögre lisztet összekevertem egy csomag sütőporral és egy kiskanálnyi sóval, majd hozzádolgoztam egy tojást és úgy 15-20 dkg olvasztott margarint (fagyott volt, a mikró meg túlbuzgó). Ezt kicsit összemaszatoltam. Hozzádobtam még egy-egy marék apróra vágott medvehagymát, füstölt sonkát és sajtot. Az egészet szép homogénre gyúrtam, majd a konyha etikára mit nem adva a mancsommal görgettem belőle golflabda méretű golyókat. Ezeket kicsit ellapítottam, majd sajttal megszórtam. 200 fokra melegített, alsó-felső sütésre (ez a másik újdonság a sütőben azon felül, hogy VAN) kapcsolt sütőbe dugtam addig, amíg a sajt aranybarnára nem sült a tetején.

képekben pedig íme:

egyben_1.jpg

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések