Kókusztejes brokkolikrémleves
A Pesti Est olvasgatása közben bukkantam a gasztó-rovatra, abban pedig a kókusztejes borsókrémlevesre. A receptet alapul véve készült el ez a leves, ami szerintem fantasztikusan finom! Érdemes kipróbálni, a kókusztej minden nagyobb üzletben kap,és nem is olyan egzotikus, mint ahogy hangzik.
Két kisebb fej vöröshagymát karikára egy duci fokhagymagerezdet pedig apróra szelünk. Egy kis vízben ezt feltesszük főni. Hozzáadunk sót és frissen őrölt borsot. Amikor a hagymák kicsit puhultak, hozzáöntünk egy doboz kókusztejet. Felforraljuk.
Hozzáöntjük a mirelit brokkolit és egy szem kisebb darabokra szeletelt krumplit. Addig főzzük, amíg meg nem puhul az összes zöldség.
A végén az egészet egy botmixer segítségével homogén állapotúra hozzuk és tányérba szedjük. A tetejére vékony szeletre vágott sajtot és pirított hagymát szórunk és sajttal szórt pirított kenyeret adunk hozzá.
Két kisebb fej vöröshagymát karikára egy duci fokhagymagerezdet pedig apróra szelünk. Egy kis vízben ezt feltesszük főni. Hozzáadunk sót és frissen őrölt borsot. Amikor a hagymák kicsit puhultak, hozzáöntünk egy doboz kókusztejet. Felforraljuk.
Hozzáöntjük a mirelit brokkolit és egy szem kisebb darabokra szeletelt krumplit. Addig főzzük, amíg meg nem puhul az összes zöldség.
A végén az egészet egy botmixer segítségével homogén állapotúra hozzuk és tányérba szedjük. A tetejére vékony szeletre vágott sajtot és pirított hagymát szórunk és sajttal szórt pirított kenyeret adunk hozzá.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése