Bögrés réptorta
Elég süteményes típus vagyok. Ami pedig csokis, az mind biztos, hogy a kedvenceim közé kerül. Az a sütemény pedig, amihez nem kellenek sem egy sarkvidéki expedíció logisztikai előkészületei, se egy forma 1-es istálló felszereltsége, a szívem csücske lesz. A bögrés répatorta egy igencsak hibrid recept, legalább 3-4 összegyúrásával született. De szerintem frenetikus lett!
1/2 bögre cukrot (kristály és barna vegyesen is lehet, de helyettesíthető mézzel is) összekeverünk2-3 ek margarinnal. Hozzáadunk kb. 1/2 bögre tejfölt és kb. 5 szál reszelt répát. Ezt jól összekeverjük.
Hozzáadunk még 1 kis tábla csoki apróra darabolva, 2-3 ek kakaóport, 1 ek fahéjat. Végül belekeverünk a 1/2 csomag sütőporral elkevert 1 bögre lisztet.
Kissé sűrűbb masszát kapunk eredményül. Ez mehet a kivajazott tortaformába, vagy a papírral kibélelt muffinformákba, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Amikor kihült kissé, a tetejét bevonhatjuk olvasztott csokival (és tettem rá némi fehércsoki-reszeléket is).
1/2 bögre cukrot (kristály és barna vegyesen is lehet, de helyettesíthető mézzel is) összekeverünk2-3 ek margarinnal. Hozzáadunk kb. 1/2 bögre tejfölt és kb. 5 szál reszelt répát. Ezt jól összekeverjük.
Hozzáadunk még 1 kis tábla csoki apróra darabolva, 2-3 ek kakaóport, 1 ek fahéjat. Végül belekeverünk a 1/2 csomag sütőporral elkevert 1 bögre lisztet.
Kissé sűrűbb masszát kapunk eredményül. Ez mehet a kivajazott tortaformába, vagy a papírral kibélelt muffinformákba, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Amikor kihült kissé, a tetejét bevonhatjuk olvasztott csokival (és tettem rá némi fehércsoki-reszeléket is).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése